LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD MANNSCHAFT KORTESSEM - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  5-9 (4-6)

DATUM 14-02-2011

DOELPUNTEN

VERSLAG Vorig seizoen was het eerste treffen in de Beker van Limburg meteen de uitschakeling in Kortessem. Dit seizoen, eenzelfde indeling, dus trokken we voor onze eerste partij in de Beker van Limburg....... naar Kortessem. Opnieuw in de té kleine sporthal, en nog steeds zonder Abidar (knie), Teodori (knie) en Achadoud (Werk). Doelman Vangenechten en Derin werden opgetrommeld om de groep te vervolledigen.

En Celtic start furieus, met meteen een pegel in de winkelhaak van Bomboi na amper 20" spelen, 0-1. Kortessem passeert en El Ouadi wordt al opnieuw de diepte in gestuurd. El Ouadi werkt af in 2 tijden en 0-2, nog altijd de eerste minuut ! Kortessem verliest even de pedalen nog voor de wedstrijd goed en wel bezig is en in de 4' krijgen we een knappe actie van El Ouadi, die inspeelt op Nejjar. En die bedient Bomboi aan de 2e paal al de 0-3. Dan neemt Celtic wat gas terug en komt Kortessem hoger drukken. In de 10' kan Klawitter J. dan uithalen en de bal wijkt af op Duric's been en gaat met een boogje over doelman Heilmann, 1-3. Twee minuten later een knappe kruisbal van Huyuk op Derin die al even knap afwerkt, 1-4.Kortessem passeert, Huyuk recupereert en haalt uit. Doelman Bex moet lossen en Derin is daar al voor zijn 2e van de avond, 1-5. In de 13' krijgen we een verdidigings foutje van Celtic en Princen bedankt aan de 2e paal, 2-5. In de 15' wijkt een schot af tot in de voeten van Jehaes, die de marge reduceert tot 2 eenheden. De gekwetste Sleypen schreeuwde van op de bank heel zijn ploeg de hoogte in, maar die hoogte werd alweer de kop ingedrukt als Bomboi verschroeiend uithaalt van tegen de cornervlag in de winkelhaak, 3-6, 20'. Diezelfde Bomboi komt de meubelen redden en haalt een poging van Princen van de lijn in de 22', maar even later is het dan toch prijs als Jehaes van ver paal binnen kan schieten, 4-6, meteen ook de ruststand.

Na de rust komt Kortessem aan een eerste kans, maar Vanderheeren mist voor open doel in de 28'. Twee minuten later stuit diezelfde Vanderheeren op Heilmann. Tot voor Celtic om nog een versnelling bij te trekken en El Ouadi zet zichzelf in schietpositie na een solo-actie langs de lijn en puntert de bal onder Bex in doel, 4-7, 32'. Veel energie wordt en verspild in die 2e helft, maar de kansen werden nauwelijks benut. In de 43' komt Kortessem aan een 10m en Princen zet om, 5-7. Opnieuw een boost voor de thuisploeg, doch 2' later rukt Huyuk op en ziet Nejjar aan de eerste paal staan. Nejjar blijft koel en werkt beheerst af, 5-8. De knapste aanval kwam misschien wel in de 46' als Duric inspeelt op Bomboi en deze hem knap terug bezorgt, doch de bal spat uit mekaar tegen de dwarsligger. Tweeminuten voor affluiten eenzelfde aanval, maar nu bedient Bomboi Nejjar aan de 2e paal en de eindstand stond op het bord, 5-9.

Een leuke avond futsal tegen een verdienstelijk, maar vooral sportief Kortessem en we zitten in de 1/8e finale, waar we de winnaar van het duel tussen Dexters Maasmechelen en Futsal Beringen ontvangen, thuis in de week van 14/03/2011 tot 18/03/2011.